Archiv článků

Úžasné modré housle Pavla Šporcla

V úterý 17.září jsme uspořádali koncert Pavla Šporcla "Pocta Paganinimu". Přípravy hlediště v kostele sv. Petra a Pavla začaly již v pondělním podvečeru a pokračovaly v úterý.První návštěvníci přišli již po šesté hodině......a před koncertem byl kostel zcela zaplněn 243 posluchači.Modré housle v...
Celý článek

Restaurování fasády pokračuje

Firma Král PM Centrum s.r.o. pokračuje v obnově fasády na druhé polovině sverní strany hlavní lodě kralovického kostela. Že je to nutné dokládá několik snímků:
Celý článek

Památník bude do konce září

Na místě památníku Floriána Gryspeka vyrostla základna, na kterou budou po upevnění medailonů a nápisů usazeny tři svislé desky. Budeme věřit, že to bude do konce měsíce září.
Celý článek

Pískovec je v Kozojedech

Do ateliéru paní sochařky MgA. Heleny Jahodové dorazila včera dodávka pískovce z lomu v Božanově. Pískovcové bloky budou kamenicky opracovány. Paní sochařka také předala panu Jindřichovi Kovaříkovi modely medailonů s jádry ke kovoliteckému zpracování.
Celý článek

Práce na památníku pokračují

Paní MgA. Helena Jahodová dokončila práci na modelech medailonů pro památník Floriána Gryspeka. Formování a odlití do slitiny zinku provede pan Jindřich Kovařík.
Celý článek

Je to neuvěřitelné...

..., ale letos se enormě zvýšil zájem o naše webové stránky. Do konce července je navštívilo téměř tolik zájemců jako za celý loňský rok.
Celý článek

Budování památníku začalo

V pondělí 16. července byly zabetonovány základy. Do konce července budou paní sochařce MgA. Heleně Jahodové dodány pískovcové bloky z lomu v Božanově ke kamenickému opracování. Pan Jindřich Kovařík odlije medailony a písmena textů.
Celý článek

Mumie mají optimální prostředí

Přestože současné horké počasí není optimální pro udržování optimálního mikroklimatu v gryspekovské hrobce (65 - 75 % relativní vlhkosti), stále se nám to daří a dokonce jsme ušetřlil na energii od počátku roku do konce května 2654,50 Kč.
Celý článek