Archiv článků

...a je to...

Na začátku tohoto týdne bylo odstraněno lešení na západní straně kostela sv. Petra a Pavla. Tak byly odhaleny opravy a restaurátorské práce na další části zápedního průčelí. Na snímku je zobrazena část, která byla restaurována v letošním roce:Postupný vývoj prací a výhled na rok 2024:  Je...
Celý článek

Adventní koncert

Adventní vystoupení před plně obsazeným kostelem sv. Petra a Pavla se vydařilo. Více fotogarafií najdete v sekci „Fotogalerie“.
Celý článek

Hotovo

Zbývá pouze kontrolní den a může se odstranit lešení. Práce jako na kostele pro letošní rok je hotova.
Celý článek

Vypadá to dobře...

Letošní práce na kralovickém kostele sv. Petra a Pavla finišují. Zbývají ještě klempířské práce, aby mohlo být koncem listopadu odstraněno lešení a pro letošní rok bude hotovo. V roce 2024 by měly být práce na západním průčelí dokončeny.
Celý článek

Úspěšná sezóna

Letošní jubilejní 10. návštěvnická sezóna v Expozici rodu Gryspeků byla úspěšná. Od 27.4. do 28.10. jsme mohli přivítat a provést kralovickým kostelem sv. Petra a Pavla 733 zájemců.
Celý článek

Gryspekovský znak

Jan Dyk ve své knize Rod rytířů Gryspeků  z  Gryspachu v Čechách z roku 1924 píše:  Znak českých Gryspeků jest štít, rozdělený ve 4 pole, z nichž levé horní a pravé dolní jest stejně vyplněno, podobně pravé horní s levým dolním. Toto druhé jest původním znakem Gryspeků...
Celý článek

...tenkrát se to stalo...

V úterý 10.10. navštívilo zajímavou přednášku "Hospodářské dvory na Kralovicku" 30 posluchačů. Mgr. Jiří Fák zajímavě vyprávěl o vývoji zemědělských hospodářství v našem okolí. Škoda, že o toto téma nebyl větší zájem.
Celý článek

Pozvánka na přednášku

Spolek Gryspek a Městská knihovna Kralovice vás zvou na přednášku, kterou pořádají v úterý 10. října od 18:00 hodin v prostorách městské knihovny. Mgr. Jiří Fák seznámí posluchače s historií hospodářských dvorů na Kralovicku.
Celý článek

Práce pokračují

Opravy a restaurátorské práce na štítu západního průčelí kostela sv. Petra a Pavla pokračují...
Celý článek