Koncert Ivana Ženatého a Ensemble 18+

Po koronavirovém kulturním půstu se můžeme o to více těšit na každou další událost, kterou připraví pořadatelé pro kralovické publikum. Loňský velmi úspěšný koncert Pavla Šporcla povzbudil organizátory k tomu, aby zajistili další velmi kvalitní umělce k vystoupení v kralovickém kostele.

Komorní klasicistní orchestr Ensemble 18+ se specializuje na interpretaci hudby "nejen" 18. století, jak vyplývá z jeho názvu. V komorních dramaturgiích prováděných bez dirigenta v tomto směru spolupracuje s předními českými sólisty.

Každá doba měla a má svůj "bigbeat", který nenechá posluchače v klidu a doslova jej zvedá ze židle. A to je případ i hudebních stylů mezi barokem a romantismem. Zahrnují mnoho odstínů dramatičnosti a provokace. Hudba má veřejně či soukromě bavit, dojímat, nabíjet energií.

Houslový virtuóz Ivan Ženatý věří, že kdo nenajde ve svém srdci vášeň pro hudbu, nedojde nikdy pravého štěstí. Je jisté, že náš přední šlechtic houslového nástroje dávno přišel na to, jak dojít k tomuto cíli. Jeho krystalicky čistá hra si vydobyla mnohé úspěchy nejen na českých pódiích, ale i na těch zahraničních.

Ivan Ženatý hraje na vzácné housle Giuseppe Guarneriho "del Gesu" z roku 1740, které má k dispozici díky newyorské Harmony Foundation. Unikátní nástroj v rukou Ivana Ženatého za doprovodu Ensemble 18+ rozezní v pondělí 14. září od 19:00 hodin kostel sv. Petra a Pavla.

Předprodej vstupenek v Turistickém informačním centru města Kralovice od 1. června.