Archiv článků

Nezapomeňte,...

že se 5. září od 19:00 hodin koná v kostele sv. Petra a Pavla další z koncertů vážné hudby:
Celý článek

Kostel plný zpěváků

Zcela zaplněný kralovický kostel sv. Petra a Pavla byl svědkem překrásné kulturní akce. 68 zpěváků Kühnova dětského sboru pod vedením sbormistra Petra Louženského a za varhanního doprovodu Jana Kalfuse potěšilo obecenstvo nádherným vystoupením. Více fotografií najdete v sekci „Fotogalerie“.
Celý článek

Obnova pokračuje

V letošním roce pokračují restaurátorské práce na obnově štítu západního průčelí kralovického kostela sv. Petra a Pavla. Plánovaný rozsah prací v nejvyšší partii štítu je patrný z přiložených obrázků.
Celý článek

Expozice v poločase letošní sezóny

Do konce července navštívilo Expozici rodu Gryspeků s kralovickými mumiemi 452 zájemců. Někteří jsou i z daleké ciziny.14. července to byl Čechoameričan Josef Stupecký s rodinou až z daleké Kalifornie.
Celý článek

Koncert KÜhnova dětského sboru

Po pěti letech můžeme opět přivítat v kralovickém kostele Kühnův dětský sbor. Nenechte si ujít tuto zajímavou kulturní akci pořádanou v rámci projektu "S hudbou za památkami Plzeňského kraje".
Celý článek

Hotovo

Třetí etapa ukončila práce na úpravách okolí kralovického kostela sv. Petra a Pavla.  
Celý článek

Restaurování pokračuje

Dnes si převzala firma Král PM centrum s.r.o. a akademický sochař a restaurátor MgA. Václav Štochl do své péče pokračování prací na západním štítu kostela sv. Petra a Pavla. Budeme se těšit na pokračování obnovy kralovické dominanty. Několik snímků z aktuálního stavu:
Celý článek

Pokračování

Již delší dobu probíhají práce na III. etapě úpravy okolí kostela a dnes bylo započato se stavbou lešení na západní straně kostela, aby se mohlo pokračovat v restaurátorských pracech.
Celý článek

Desátá Noc kostelů

Římskokatolická farnost Kralovice a Spolek Gryspek mohli přivítat na programu 10. Noci kostelů 172 návštěvníků. V kostele sv. Petra a Pavla byla instalována výstava fotografií z 15 let činnosti Spolku Gryspek, kulturní program zajistili žáci a učitelé ZUŠ Kralovice a následovalo večerní...
Celý článek

Koncert

Spolek Gryspek a Římskokatolická farnost Kralovice připravili na 5. září další koncert v historických prostorách kostela sv. Petra a Pavla. Violoncellista Petr Šporcl a kontrabasistka Eva Šašinková tvoří Duo Bohemia Bass. Netradiční spojení dvou nejhlubších smyčcových nástrojů upoutá nejen...
Celý článek